lauantai 10. marraskuuta 2012

Keep calm and have a cupcake

Sain hienon julisteen (kiitos Tini!), joka ohjasi minut oikealle tielle:


Siis: kun jos tulee rähistyä tai pinnaa kirraa tai ääni kohoaa kiikaukseen tai suusta pääsee pöhköjä sanoja, ryhdy leipomaan. Taikinaterapiasta on apua moneen vaivaan! Ja saa leipoa, vaikkei mikään riipisikään :)

Kesällä tein ihan mahtavan mainioita raparperikuppikakkuja, joiden ohjetta käytin pohjana lime-valkosuklaakuppikakuissa. Raparperit pois, suklaa ja lime tilalle!

LIME-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT (12 kpl muffinivuoan koloissa)

3,5 dl veh­nä­jau­ho­ja
1 tl lei­vin­jau­het­ta
120 g voita (tai margariinia)
2 dl so­ke­ria
2 isoa ka­nan­mu­naa
150g rans­kan­ker­maa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
100 g valkosuklaata

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja sipaiset muffinipellin koloihin vähän margariinia (jos tunnet omasi sitä tarvitsevan). Paperisia muffinivuokiakin voi halutessaan käyttää.

Pese lime huolellisesti, esimerkiksi juuresharjalla. Kuivaa se ja raasta kuori hienolla terällä. Purista limestä mehu. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suklaarouhe ja limenkuoriraaste. Vatkaa voi tai margariini sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja joka välissä vatkaten. Lisää seokseet kuivat aineet, limen mehu ja ranskankerma vuorotellen ja sekoita hyvin.

Jaa taikina muffinivuokien koloihin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen syöntiä. Kuorrutusvinkki löytyy raparperikuppikakkupostauksesta. Nämä ovat kyllä niin maukkaita, ettei mitään kuorrutuksia välttämättä tarvita.

5 kommenttia:

  1. Ihana! Mutta ethän sinä ikinä kiikaa kaakaa. Pöhköjä sanoja olen joskus kuullut (kuten pähkähullu ja munasaannos, en paljon muita).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kyllä! Siis minua tietysti tarkoitit :D Mutta kiikaan kyllä. Ja rähisen. MOT.

      Poista
  2. Taikinat on terapiaa. Siksi teinkin viimeksi omppukakkua sun Donna Hay ohjeella. Tai kyllähän se vähän muuttui, omenat päärynöiksi ja pekaanit manteleiksi. Hyvää yhtä kaikki.

    VastaaPoista