keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Pipo päässä Lontoossa

Viileäksi veti Lontoon ilman viikonloppuna, jolloin seurueemme siellä visiteerasi. Pipo oli kaivettava laukusta päähän. Lämpimiksemme kävelimme ja katselimme nähtävyyksiä, söimme ja joimme hyvin, ja pikkuisen shoppailimmekin. Miten mukavaa meillä olikaan!!!

Tämä rouva... ("Episalet", kuten häntä sattumoisin kutsuimme)
...ei harmiksemme kutsunut meitä teelle olohuoneeseensa, vaikka yritimme hetken pyöriskellä hänen residenssinsä liepeillä. Kuvassa on silmälasikaupan näyteikkunassa ollut kättä heiluttava minikuningatar :) kun ei muuhun kuvaamiseen mahdollisuutta tullut.

Hotellimme sijaitsi viehättävällä Bloomsburyn alueella, josta löytyi myös hyviä ruokapaikkoja. Kävelymatka ostospaikoille ja nähtävyyksille oli kohtuullinen, ja Goodge Streetin metroasema oli kivenheiton päässä.

Minun mielestäni reissun parasta ruoka-antia tarjoili kiinalainen ravintola Tao Tao Ju, jossa me naiset (Charlien enkelit, kuten muuan vastaantuleva herra ääneen meitä luonnehti!) lounastimme samalla kun miesväki popsi kanaa KFC:llä.
En ole ennen maistellut "dumplingeja", kiinalaisia nyttyröitä, mutta otin niitä nyt alkuun. Olisi pitänyt ottaa dim sum -menu, eli syödä paljon niitä, olivat niin hyviä! Sitäpaitsi naapuripöydässä syötiin niitä niin monenlaisia, että olin pienehkön annoskateuden kourissa. Pääruuaksi syömäni kolmen marinadin hot pot -kana oli kyllä sitten niin maukasta, että annoskateus unohtui.

Chinatownin katukeittiöiden tarjontaa avojalakanen oululainen ihmetteli välillä suu ammollaan:

Joulumarkkinakausi oli päässyt Lontoossa täyteen vauhtiinsa, ja me palloilimme hetkisen iltapimeässä Thamesin varrelle valjastetulla joulutorilla. Lämmikkeeksi maistelimme jotain saksalais-englantilaisviritelmää glögistä sekä paahdettuja kastanjoita.


Pubilounasta piti tietysti reissulla syödä, sillä se jos mikä on mielestäni perienglantilaista ruokaa. Armastukselle maistui lihaisa "pudding", mutta minun suuhuni se jäi pyöriskelemään vähän pidemmäksi aikaa :)

Fish and chips oli parempaa! Kiitos maistiaisista :)

Vain yksi asia jäi harmittamaan: Emme ennättäneet lumimyräkän myöhästyttämien lentojen vuoksi illallistamaan tuoreen avioparin kunniaksi kuulemma tosi hyvään Smithy's-ravintolaan. Olimme hengessä mukana Helsinki-Vantaalla ja söimme ihan hyvät ruuat My City Helsinki -ravintolassa, joka sijaitsee siellä uudemmalla puolella.


Matkakumppanit, kiitos loistoseurasta!!! Mihinkä me seuraavaksi lähdetään?


Lisähuomatutus 6.12.2012: Se jäi vielä sanomatta, että paljon terveisiä Hänelle-jonka-lähikauppa-on-Harrods :) Oli kiva treffata siellä isossa kylässä!!!!
- - -

P.S.: Mistähän saisi omaan oveensa tällaisen kolkuttimen? Niin on hieno!

20 kommenttia:

  1. Tulin kurkkaamaan tänne, ja oi, täällähän herkkukuvat odottivat! Minulle jäi parhaaksi muistoksi suuhun myöskin tuon kiinalaisen friteerattu dumpling ja se italialaisen sopivan kirpeä sitruunasorbetti! Shlurps! Uutta matkaa vaan suunnittelemaan, oli niin sopivaa seuraa!
    t. Se vaalein enkeli ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vaalee, sitruunasorbetti oli ihan mahtavaa! Zizzi taisi olla paikka, jossa sitä syötiin.

      Poista
  2. Tumma Enkeli täällä iltaa! Olikin meillä mukava reissu ja loistava seura! Minunkin kiinalainen oli oikein herkullista, mutta lähtöpäivän intialainen tais olla piirun verran parempaa. Italiapaikan minttusuklaajätski oli viedä tajun. Uuh! Syöminen on jäänyt päälle. Tänään sohvaperunoin, katsoin Greytä, dippailin patonkia oliiviöljy-balsamicoon ja lasissa oli old winter alea ;) Päällä uusi kukallinen Cath Kidston yöpaita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tumma! Kiinalainen ja intialainen kilpailivat kyllä tiukasti ykkössijasta. Lounas Curryleafissa oli hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Mulla täällä on jasmiiniteetä kupissa ja rauhallinen aamuhetki sohvalla.

      Poista
  3. Teillä on ollut ihana reissu! Oih! Lontoossa oli muuten kesälläkin niin kylmä, että pipo olisi ollut ihan paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se! Kumma paikka, että kesälläkin viileetä! Ei meillä vaan :)

      Poista
  4. Lontoo on ihana paikka käydä ja Fish and Chips pakollista ainakin kerran saarivaltakunnan maaperälle saavuttua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on minun toinen reissuni Lontooseen, Armastukselle kai kymmenes, eikä kyllästytä yhtään. Fish&chips, jee!

      Poista
  5. Lontoo! Ihana paikka, vaikka tosiaan ilmeisen epävieraanvarainen se Epilaset,kun ei teitäkään kutsunut teelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niin ihmettelen sitä Episalettia. Mukakiireinen ja mitä lie. Niin olisi saanut miellyttävää teeskentelyseuraa meistä!

      Poista
  6. LIekö saarivaltiossa sama kylmä rintama kuin meillä; Glasgowssa oli maanantaiaamuna poikkeuksellisesti lunta (pitääpä kysyä, joko suli pois).
    Voi, joulunalustunnelmiin pitää joskus päästä Lontooseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku tiesi sanoa, että siellä vaikuttaa sama säärintama kuin meilläkin. Lontoon jouluvalovipatus oli huikea!

      Poista
  7. Aah, Chinatown. Dim sum nyytit, punaiset ankat ja char siu possut. Kiva lukea kuinka Charlien enkeleinä seikkailitte siellä ja muualla Lontoossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Char siu possut!?! Sinä Ankerias tiedät kyllä kaiken! Meillä ei charlien enkeleihin tainnut olla muuta yhteneväistä kuin tukan värit ja vauhdikas askel :) Mutta sehän onkin jo paljon!

      Poista
  8. Oi Lontoo! Voisin lähteä vaikka heti takaisin sinne. On vaan niiiin kiva kaupunki :) Mukavaa, että teilläkin oli onnistunut reissu.

    VastaaPoista
  9. Lontoo on kiva kaupunki, olen käynyt 3 kertaa. Ja rakastan paahdettuja kastanjoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin mielestäni paahdetut kastanjat olivat maukkaita!

      Poista
  10. Nyt vasta kävin pitkän tauon jälkeen ihastelemassa veden kielelle herauttavia reseptejä ja kuvia. Samoin, mukava oli treffata täällä ja joulun aikaan Oulussa! Ne appelsiini-marenkileivonnaiset oli kyllä aika toppen - niin kuin muutkin pöydän antimet! Lontoon ravintolavinkitkin talletettu. Pitää testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiksoo kiva, kun vierailijat Suomesta antaa sulle ravintolavinkkejä sinne Lontooseen :))

      Poista