perjantai 30. joulukuuta 2011

Kot kot karibiaksi

Kaikki lähti kaupan kastikehyllyn lipeiltä. Hyllystä kärryyn löysi nimittäin tiensä joku jamaican jerky bbq sauce ja sillä marinoitiin broiskupaloja. Sekaan ananaspaloja ja kookosmaitoa, ja karibialainen kanakastike oli valmis. Pullot ja purnukat ovat ihan mainio keksintö, kun pitää saada ruokaa suit sait nopeasti. Ne on sitten eri kerrat, kun vietetään kyökissä tuntikausia ja värkätään maustesekoituksia ja leivotaan kaiken maailman lättyjä... :)

Ikinä ei olla karibialla käyty, eikä ole minkäänmoista aavistustakaan, että mimmoselta sen seudun ruoka maistuu. Siksi on uskaliasta nimetä tämä ruoka karibialaiseksi. Ja siitä huolimatta sen teen.



KARIBIAHENKINEN KANAKASTIKE

n. 500 g broilerin ohuen ohuita fileitä
n. 1 dl jamaican jerky bbq -kastiketta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk ananasrenkaita
1 prk (200 g) kookosmaitoa
chilihiutaleita
suolaa
tuoretta (tai kuivattua) korianteria
öljyä

Puolita broilerinfileet. Laita ne kulhoon kastikkeen kanssa ja sekoita hyvin. Anna marinoitua puolesta tunnista tuntiin.

Silppua sipulit. Kuumenna pannulla öljyä ja paista sipuleita hetki. Lisää broilerpalat (ei kaikkia kerralla) ja paista kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan. Ripottele pinnalle suolaa. Kaada hetken kuluttua joukkoon kookosmaito ja ripottele chiliä joukkoon. Pilko ananasrenkaat ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hiljalleen vartin verran tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Silppua korianteria joukkoon ja sekoita. Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti