lauantai 10. joulukuuta 2011

Pulma ja piirakka

Meillä on kotona tällainen palikkaketju. Siitä tulisi saada kuutio. Parina iltana olen yrittänyt, mutta ei ole onnistunut. En siis ole yrittänyt tosissani, heheh... Tänään venyin nojatuolissa ja katselin pöydällä olevaa palikkaketjua, otin sen käteeni ja tein kuution. Ihan suit sait sukkelaan! Se taisi olla vahinko, sillä äsken kun yritin uudelleen, niin ei tullut kuutiota.


Piirakan tekeminen on paljon helpompaa ja se onnistuu kerta toisensa jälkeen. Tänään tein omena-inkiväärikakun ohjeella aprikoosi-inkiväärikakun. Ohje on mestarileipuriserkultani. Pohja on hyvänmakuinen siinä olevien kanelin ja inkiväärin ansiosta, ja päälle tulee ohut kerros marmeladia. Olen käyttänyt joillain kerroilla omenamarmeladia, joillain kerroilla aprikoosimarmeladia. Molemmat versiot ovat hyviä.

APRIKOOSI-INKIVÄÄRIKAKKU (tai omena-inkiväärikakku)

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1/2 tl kanelia

2 dl paistonkestävää omena- tai aprikoosimarmeladia

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa. Lisää muna vaahdottaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-sokeri-munavaahtoon. Sekoita. Taputtele noin 2/3 taikinasta pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Levitä päälle marmeladi. Tee lopputaikinasta ohuita taikinapötkylöitä ja kokoa niistä ristikko marmeladin päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

---

Tässä molemmat päivän tuotokset kokonaisina:

2 kommenttia: