keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Enchiladat jauheliha-pinaattitäytteellä

Lupasin Armastukselle eräänä päivänä illalliseksi kalaa, mutta petin lupaukseni. Unohdin nimittäin ostaa sitä kaupasta, enkä jaksanut lähteä uudelle kauppareissulle. Tein sen sijaan kuorrutettuja tortillalättyjä, joita kaiketi enchilada-nimellä kutsutaan. Käytin kaupan valmiita tortillalättyjä ja keltaista cheddar-aromitettua kastiketta, mutta maustoin täytteen itse ja höystin sitä mm. pinaatilla ja smetanalla. Kelpo ateria!

Tupsauttelin jauhelihan joukkoon mausteita suoraan purkeista, joten määrät tässä ohjeessa ovat vähän summittaiset. Sävellä maut omien mieltymyksiesi mukaan.

KUORRUTETUT TORTILLARULLAT JAUHELIHA-PINAATTITÄYTTEELLÄ (8 kpl)

8 tortillalättyä

400 - 500 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
reilu pätkä purjosipulia
3 valkosipulinkynttä
1 pieni paprika
1 iso tomaatti
1 rasia tuoretta pinaattia
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl juustokuminaa
1-2 tl cayennepippuria
1 tl chilirouhetta
1 tl vastarouhittuja korianterinsiemeniä
2 tl oreganoa
1 tl hunajaa
2 rkl smetanaa
mustapippuria
suolaa maun mukaan
pari(kymmentä) tippaa chipotle-Tabascoa (maun mukaan siis)

Päälle: 1 prk keltaista juustokastiketta (mexico-osastolta kaupasta) + jotain juustoraastetta (minulla cheddaria)

Halkaise ja huuhdo purjonpätkä ja siivuta se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Huuhtele pinaatinlehdet, poista paksuimmat lehtiruodit ja silppua lehtiä vähän vaikka saksilla. Kuutioi tomaatti.

Paista jauheliha pannulla ja lisää paistamisen puolivälissä sipulit sekä mausteet. Kun jauheliha alkaa olla ruskistunut ja sipulit pehmenneet, lisää paprika- ja tomaattikuutiot sekä pinaatinlehdet. Lisää myös hunaja ja smetana, sekoita ja anna hautua hetki. Tarkista maut, ja lisäile mausteita mielesi mukaan.

Nosta täytettä tortillalätyn päälle ja rullaa kiinni. Nosta rullat kevyesti öljyllä sipaistuun uunivuokaan. Levitä päälle purkillinen juustokastiketta ja juustoraastetta. Paista 225 asteessa, kunnes juusto alkaa saada vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti