sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Rukiiset ahvenburgerit


Alkuviikon kalalupaus tuli vihdoin eräänä iltana täytettyä! Ruuanvalmistus siirtyi kylläkin niin myöhäiseen ajankohtaan, etten enää alkanut pottuja (taikka riisiä, vaikka sitruunarisotto paistettujen ahvenien kanssa hyvää olisikin) kalan kaveriksi keittämään. Niin syntyivät rukiiset ahvenburgerit tuoreesta ruisleivästä ja ahvenfileistä sekä helpoista lisukkeista:

ruisleipää
ahvenfileitä
vähän smetanaa + 1 salottisipuli + suolaa ja pippuria (tilliä)
purjosipulia ohuina renkaina
kurkkua
tomaattia

Hienonna salottisipuli ja sekoita se pariin reiluun ruokalusikalliseen smetanaa. Lisää ripsaus suolaa ja mustapippuria (ja tilliä, jos haluat). Ripottele ahvenfileille vähän suolaa ja paista ne nopeasti voissa kuumalla pannulla. Levitä ruisleivän päälle vähän smetanakastiketta ja muutama kurkkuviipale. Nosta päälle ahvenfileitä ja laita päälle vielä smetanakastiketta. Lisää muutama tomaattisiivu sekä purjorenkaita ja nosta toinen puolikas ruisleipää päälle. Haukkaa ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Herkkuburgerit! Kalaa tulee syötyä ihan liian vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nää pärjäävät tavallisille burgereille erinomaisesti! Meillä on lähikaupassa niin hyvä kalatiski, että kalaa tulee syötyä ihan sopivasti.

      Poista