lauantai 22. joulukuuta 2012

Taatelikakku

Minä olen pitänyt itseäni taatelikakun epäystävänä, ja siksipä sitä ei ole meillä koskaan leivottu. Ei vaikka Armastukselle se maistuisikin. Hyi, miten itsekäs olen ollutkaan! Nyt tuli muutos tähän: karistelin taatelikammon harteiltani (suustani) ja leivoin kakkua kovasti kehutulla työkaverini ohjeella. Kakkua maisteltuani jouduin toteamaan, että pidän taatelikakusta. Ainakin tästä versiosta :)


TOSI HYVÄ TAATELIKAKKU

100 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kanelia
1 dl taateleita
1 tlk ananasmurskaa
1 dl kermaviiliä

Keitä taateleita noin desilitrassa vettä, kunnes ne pehmenevät. Minä käytin pehmeitä taateleita, mutta keitin niitä kuitenkin, ja soseutin ne sitten haarukalla. Voit myös pilkkoa taatelit keittämisen jälkeen.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vaahdottaen joukkoon. Jos olet soseuttanut taatelit, voit lisätä ne sekoittaen vaahtoon (minä tein näin). Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda, suola, kaneli (ja pieniksi paloiksi leikatut taatelit, jos olet tehnyt niin). Lisää seos taikinaan yhdessä ananasmurskan ja kermaviilin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (noin kahden litran vetoiseen) ja paista kakkua 175 asteessa tunnin verran tai kunnes kakku on kypsä eli kakkutikkuun ei jää taikinaa. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.

2 kommenttia:

  1. Ensi jouluna on pakko leipoa taatelikakku, jos sinäkin nyt käännynnäisenä vakuutat sen hyvyyttä. Epäluuloisena annan sille mahdollisuuden ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taatelikakku saa epäluuloisenkin maistelijan suun hymyyn :) Aion pysytellä tässä versiossa, enkä lähde vielä muutamaan vuoteen tekemään niitä runsastaatelisia, oikein tummia kakkuja.

      Poista