sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tuoreehko tomaattikastike pizzan päälle

Pizzaa tehdessäni olen keitellyt tai sekoitellut erilaisia tomaattikastikeversioita pohjan päälle levitettäväksi. Tällä kertaa valmistui nopea, helppo ja maukas kastike, jota kutsun tuoreehkoksi. Tuoreehkon tästä teki yhdistelmä paseerattu tomaatti + tuoreet miniluumutomaatit.


Erään hyvännäköisen tuoretomaattikastikeversion voit katsoa esim. Makuja kotoa -blogista, jossa oli tehty Sikke Sumarin idean pohjalta soosia. Minulla oli ensin ajatus lähteä tuolle linjalle, mutta meillä ei sitten ollutkaan säilyketomaatteja. Erittäin hyvää tuli näinkin:


TUORETOMAATTIKASTIKE PIZZALLE

2 dl paseerattua tomaattia
1 rasia miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja ihan pieniksi silputtuna
ripaus suolaa
1/2 tl sokeria
oreganoa, basilikaa, timjamia (tuoreena tai kuivattuna; minulla oregano oli tuoretta, kuivattua basilikaa laitoin noin 1 tl ja timjamia noin 1/2 tl)
mustapippuria myllystä

Ainekset sekoitetaan ja annetaan maustua sen aikaa kun pizzataikina kohoaa.

Tämä määrä kastiketta riitti kahden lähes pellin kokoisen pizzapohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti