perjantai 28. joulukuuta 2012

Appelsiini-suklaapavlovat

Suussa sulavat ja sydämessä palavat! Semmoisia tuli appelsiini-suklaapavlovaleivoksista, joita yhtenä päivänä värkkäsin. Appelsiininkuoriraaste toi mukavan maun (ja hennon kellertävän värin) makeanrapeisiin pavlovapohjiin. Aion maustaa marenkimassaa toistekin tällä tavalla. Aiemmin olen korkeintaan pähkinärouhetta ripotellut pinnalle. Täyte ei ollut yltiömakea, sillä se sisälsi kermavaahtoa, johon oli sekoitettu sulatettua tummaa suklaata. Päälle kun vielä sipaisi pari appelsiinisiivua, niin lopputulos oli raikkaan makea.

Marenkiohjetta tiirasin "Täydellinen ohje" -kirjasta, mutta puolitin ohjeen ja lisäsin joukkoon appelsiininkuoriraastetta.


APPELSIINI-SUKLAAPAVLOVAT (noin 8 kpl)

2 kananmunanvalkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl Maizenaa
muutama tippa sitruunamehua
1 appelsiinin kuori raastettuna

Sekoita noin puoleen sokerimäärästä Maizena. Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sitten puolet sokerista hitaasti valutellen ja koko ajan vaahdottaen. Lisää sen jälkeen maizenasokeri varovasti, ja vaahdota. Lisää lopuksi sitruunamehu ja appelsiininkuoriraaste kevyesti sekoitellen.

Nosta vaahtoa pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisiksi kasoiksi. Paista 125 asteessa reilu puoli tuntia, riippuen leivosten koosta. Nosta jäähtymään.

Juuri ennen tarjoilua tee täyte:

10 palaa tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
ripaus vaniljasokeria

Sulata suklaapalat vesihauteessa ja anna suklaan jäähtyä vähän (varo ettei jankkiinnu, kuten minun suklaalleni meinasi...siis kävi). Vatkaa kerma. Sekoita pari ruokalusikallista kermavaahtoa suklaaseen ja sitten se massa loppukermavaahtoon. Kuori appelsiinista veitsellä leikaten kuori pois ja leikkaa appelsiinista lohkot veitsellä niin, että kalvoja ei tule mukaan. Nosta suklaavaahtoa marenkipohjien päälle ja koristele appelsiinisiivuilla.

10 kommenttia:

  1. Maistaisin! Ja jos meinaisi jäädä ylitse, ottaisin mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on se huono puoli, ettei mukaan otettavaa jää. Menevät melko liukkaasti!

      Poista
    2. Ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin, vai miten se vanhankansan sanonta meni? :D

      Poista
  2. Minäkin maistaisin! :) Ensi vuonna täytyy kyllä ihan pakosti kokeilla pavlovaa; sivistyksessäni on edelleen ammottava aukko tämän herkun kohdalla, vaikka se on roikkunut testilistalla jo iät ja ajat... Itse muuten sulattelen suklaat aina mikrossa, pääsee paljon helpommalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ensi vuoteen ei oo pitkä aika, niin pääset tekemään :)

      Poista
    2. Sanos muuta, jee! :D (Tosin sillä ensi vuoden tehtävälistalla on - köhöm - jokunen muukin resepti... :D)

      Poista
    3. Siis tuo on ongelma mullakin. Aina lista kasvaa ja kasvaa. Milloin ehtii tekemään kaiken, mitä haluaisi???

      Poista
  3. Rakastan kaikkia marenkijuttuja, ja nämä pikkuiset pavlovat vaikuttavat äärettömän herkullisilta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä taas en ole ollut oikein marengin ystävä, mutta pikkupavlovat (erilaisilla täytteillä) ovat muuttaneet mieleni!

      Poista