LOHTA JA SMETANAA SUIPPOPAPRIKASSA (2 kpl)
2 suippopaprikaa
n. 400 g ruodotonta ja nahatonta lohta
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
puolikas sipuli
1 pieni chili
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl sitruunamehua
1 prk smetanaa
n. 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Pese suippopaprikat ja tee kumpaankin pitkittäinen viilto. Poista viillon kautta varovasti sisällä olevat siemenet.
Leikkaa lohi pieniksi suupaloiksi / siivuiksi ja nosta kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja sekoita. Silppua sipuli, chili ja valkosipulinkynsi ja lisää kalojen joukkoon. Kaada joukkoon sitruunamehua ja smetana ja sekoita.
Meillä uunissa muhi myös perunanpuolikkaita, ja kun ne olivat kypsyneet noin 20 min., laitoin paprikat samaan vuokaan muhimaan. Yhdestä paprikasta riittää reilusti syötävää yhdelle, ja kun lautasella oli muutakin, jäi minulla osa paprikasta seuraavalle päivälle.
Kalaisaa täytettä jäi yli paprikoiden täyttämisen jälkeen, joten lisäsin siihen valkosipulinkynnen ja kunnon tirauksen sitruunamehua, paistoin seoksen nopeasti pannulla ja latasin parin ruisleivän päälle.
Toimii alku-, väli- tai iltapalana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti