lauantai 5. toukokuuta 2012

Hävikkibroileri

Puolitäydet (tai -tyhjät, riippuu asenteesta) maitotuotepurnukat on helppo kaadella kastikkeeksi kasviksille tai jollekin lihalle. Meillä broilerpalat saivat muhia ranskankerma-vuohenjuustokastikkeessa ennen kuin soosi joutui spagetin ympärille. Muutama parmankinkkuviipale paistettiin nopeasti kuumalla pannulla rapeaksi ja niistä kohtuullisen miedon makuinen ruoka sai mukavaa suutuntumaa ja makusäväystä. Ei tullut hävikkiä, vaan tuli herkkua! (Ja tämä ruoka tehtiin jo hyvinkin ennen hävikistä herkuksi -kampanjan alkamista, eli järkikeittiötä pyritään meillä pitämään ilman eri kampanjoitakin!)


BROILERIA RANSKANKERMASSA JA VUOHENJUUSTOSSA

4-5 ohutta broilerinfilettä
suolaa ja mustapippuria, lisäksi esim. paprikajauhetta, chilijauhetta
öljyä

n. 1/2 prk (n. 100 g) ranskankermaa
n. 1/2 prk (n. 75 g) pehmeää vuohenjuustoa
rosmariininoksa (tai 1/2 tl kuivattua rosmariinia)

4 siivua parmankinkkua

Paloittele broilerinfileet neljään osaan ja mausta ne suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Jaa parmankinkkuviipaleet pariin osaan ja paista ne nopeasti öljytilkassa aika kuumalla pannulla kunnes ovat rapsakoita. Nosta pois pannulta ja laita lautaselle odottamaan.

Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista maustetut broilerpalat kauniin värisiksi molemmin puolin. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto kulhossa ja lisää seos pannulle broiskujen joukkoon. Laita sekaan myös rosmariininoksa (tai sitä kuivattua rosmariinia). Vähennä lämpöä ja anna muhia hiljakseen 5-10 minuuttia. Poista rosmariininoksa ennen tarjoilua (siitä lähtee tällä tavalla juuri sopivasti makua ruokaan). Tarjoile esim. pastan tai riisin kera.
Minä keitin spagettia samaan aikaan kun tein broiskuruokaa. Kun spagetti oli kypsää, valutin sen kevyesti. Poistin broiskupalat kastikkeesta ja kaadoin spagetin sekaan. Sekoitin hyvin ja nostelin broilerpalat päälle, koristelin rapeilla kinkkusiivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti