keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Sinappihunnutettua sikaa

Ei, kyse ei ole toukokuisesta joulukinkusta, vaan dijon-sinapilla sivellyistä porsaan ulkofilepihveistä. Ranskalaisen sinapin seuraan sopivat tietysti myös yrtit, joten silppusin korppujauhojen sekaan timjamia ja basilikaa ja leivitin pihvit. Lopputuloksena oli suorastaan hienostunutta possua!


SINAPPISET JA YRTTISET PORSAAN ULKOFILEPIHVIT

porsaan ulkofilettä tai siitä valmiiksi leikattuja pihvejä (meillä oli 5 pihviä)

2-3 tl dijonsinappia

1 kananmuna

n. 1 dl korppujauhoja
n. 1 tl suolaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
valkopippuria

Jos sinulla on kokonainen ulkofile, leikkaa siitä noin sentin paksuisia pihvejä. Nuiji pihvejä lihanuijalla aavistuksen ohuemmiksi. Jos reunassa on ohutkin rasva-/kalvokerros, leikkaa se parista kohdasta poikki (jotteivät pihvit käpristy paistaessa).

Riko lautaselle kananmuna ja sekoita siitä rakenne rikki. Silppua yrtit hyvin hienoksi. Laita toiselle lautaselle korppujauhot sekä mausteet ja sekoita.

Sivele pihvien kummallekin puolelle ohuelti dijonsinappia, kasta fileet molemmin puolin kananmunaan ja pyöräytä sitten korppujauhoseoksessa.

Paista pihvejä paistinpannulla öljyssä muutaman minuutin puoleltansa, kunnes ovat saaneet pintaansa kauniin värin. Pihvit ovat ohuita ja kypsyvät suhteellisen äkkiä, joten ne on helppo paistaa pannulla.

2 kommenttia:

  1. Possuohjeet ovat kyllä aina tarpeen, olen ihan onneton possukokki!

    VastaaPoista
  2. Minullakin tulee tosi harvoin tehtyä possua. On ollut niin vaikea saada siitä mehevää ja maukasta. Pitää harjoitella.

    VastaaPoista