Kotiharmin keittiössä on valmistettu mm.
- ruisleipäsipsejä
- vaniljakastiketta
- kaali-makkarapaistosta
- omenaista puuroa
- broileria
...ja pizzaa ja pullaa.
Meillä hävikkiherkkuja on tehty aina, joten kampanja ei varsinaisesti tuonut suurta muutosta arkeen. Hyvää tässä oli se, että tuli vielä aiempaakin paremmin tiirailtua kaapin perukoita ja huomioitua pian vanhenevat tuotteet. Biojätepusseja en punninnut, mutta äkkiseltään arvioisin, että nälkää on biojäteastiamme joutunut aiempaan verrattuna kärsimään. Eli biojätteeseen on päätynyt hiukan aiempaa vähemmän kamaa. Kauppalistoja suosittelen, ja niitä me olemmekin aina tehneet. Niin tulee tsekattua kaapien sisältöä ja ostettua vain tarpeeseen (vaikka kyllä meillä ostetaan myös varalta, kun kummankaan pää ei kykene muistamaan onko jotain vai ei). Suunnitelmallisuus vähentää myös kauppareissujen määrää: jos miettii ruokia etukäteen ja tekee kauppalistan, päästään yhdellä tai kahdella viikoittaisella kauppareissulla, muutoin pitää käydä vähintään joka toinen päivä. Ja siitä on niin vaivaa :)
On ollut ilo olla mukana kampanjassa! Meillä hävikistä yritetään tehdä herkkuja jatkossakin - tehkää tekin!
Kauppareissujen vähentämisessä on sekin hyvä puoli, ettei tarvitse sahata autolla joka päivä edestakaisin. Tai ainakin me käydään aina autolla kaupassa, kun täällä peräkylillä asutaan :) Tosin heti kun lähikauppa valmistuu, alamme hyödyntämään sitä pienemmissä ostoksissa. Keskustassa asuessani kävin joka päivä ruokakaupassa, mutta silloin tulikin käveltyä tai pyöräiltyä. Rahaa meni kyllä enemmän, kun tuli tehtyä enemmän heräteostoksia, jotka jäivät sitten käyttämättä.
VastaaPoistaSamaa mieltä, että kaupassakäyntitiheys on tärkeä asia. Sillä saa kyllä paljon säästöä aikaan.
VastaaPoistaMeillä on se onni, että lähikauppa on monipuolinen ja niin hyvä, ettei useinkaan tarvitse lähteä etemmäs ruokaostoksille. Paitsi Stokkalle, missä tänäänkin kävin herkkulaarien äärellä. Huomenna ja pyhänä pyöritelläänkin hävikistä herkkuja :)
VastaaPoista