keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Hävikistä herkuksi -pizza


         
Kokkeillaan-blogi on mukana ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi -kampanjassa, joka on viritelty toukokuun ajaksi (listan mukana olevista blogeista löydät esim. Suolaa&hunajaa -blogista) . Tarkoituksena on kiinnittää huomiota ruokatalouksien roskiin meneviin ruokiin ja ruoka-aineisiin ja pienentää hävikkiä loihtimalla niistä herkkuja roskiin toimittamisen sijaan. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus on tutkimuksessaan todennut, että suomalaiset hussaavat ruokaa roskiin vuosittain lähes 130 miljoonaa kiloa! Jokaista suomalaista kohden tuo tekee melkein 25 kiloa roskiin päätynyttä ruokaa joka vuosi! Huh. Kokkeillaan-kaksikolla ruokaa menee roskiin vaihtelevasti. Hävikistä herkuksi -kampanja virittää toivon mukaan tätäkin ruokataloutta entistä järkevämpään ruokaostosten tekoon ja jo kaapeissa olevan huomiointiin.
Pizza on hävikkiherkkujen kuningatar eli hyvää, laittoipa sinne melkein mitä tahansa. Meillä hävikkiuhan alla olevista aineista tuli peräti kaksi erilaista pizzaa: lihaisa ja kalaisa. Sipulinpuolikas, pari tomaattia ja muutamat herkkusienet sekä valmista purkkipestoa jaettiin kummankin pizzan päälle. Toiseen makua antoi parmankinkku, toiseen anjovikset. Pizzapohjan tein näppituntumalla vajaasta hiivapaketista ja ehkä noin kolmesta desistä vettä. Tuli pehmeä ja notkea. Tee sinä oman reseptisi mukaan ja täytä hävikkiuhan alla olevilla antimilla! Taatusti hyvää :)P.S.: Kokkeillaan-blogi ei ole jalkautunut Facebookiin, mutta Hävikistä herkuksi -kampanja on!

6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä pizzoja! Jos pizza on kuningatar, niin pasta on sitten varmaan se jämäruokien kuningas. Risotto voisi olla jätkä ja vanha kunnon pyttis ässä! Näin niinku pelikortteina:)

  VastaaPoista
 2. Järkyttävän hyvännäköiset lätyt! (suomeksi:herkullisen näköiset pizzat)

  VastaaPoista
 3. Tänks, Campasimpukka! Niissä oli järkyttävän hyvää irtomozzarellaa, tai siis semmosta mitä olivat stokkalla ite pakanneet.

  VastaaPoista
 4. Jaahas, onko siellä nimipäiväsankari lounastauolla liponut kieltään pizzakuvien äärellä :))

  VastaaPoista