maanantai 10. joulukuuta 2012

Pizzahenkinen lohifocaccia


Tämä herkullinen lohifocaccia on ruokaisa herkku, jota voi tarjoilla niin kahvipöydän suolaisena palana kuin pikkuruokanakin salaatin kera. Joskus olen vaihtanut lohen parmankinkkuun, mikä sekin on erinomaista. Jos käytät parmankinkkua, asettele kinkkusiivut vähän ruttuun vasta juuston päälle. Kasvisversioon sopivat esimerkiksi sienet ja kesäkurpitsa. Nyt laitoin runsaasti (koko pussillisen) juustoa päälle, vähempikin olisi riittänyt. Nyt focacciasta tuli jopa vähän pizzahenkinen :)

Ohje on peräisin jostain vuosien takaisesta Valion lehdykäisestä.

LOHIFOCACCIA

2 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
100 g paprika-chilituorejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää juusto, vehnäjauhot ja suola ja sekoita taikinaksi. Vaivaa taikinaa hetki, jotta saat siihen sitkoa. Taputtele taikina jauhojen avulla pellille leivinpaperin päälle n. 25 x 35 cm levyksi. Anna kohota liinan alla.

Valmista sillä välin täyte:

1 iso sipuli
1 rkl voita (tai oliiviöljyä)
100 g paprika-chilituorejuustoa
250 g tuoretta lohta
1/2 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria (minä käytin ripauksen mustapippuria)
(anjovista)
1/2 - 1 pussia mozzarellajuustoraastetta

Silppua sipuli ja kuullota sitä voissa (öljyssä) pannulla hetken aikaa. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita. Poista lohesta nahka ja ruodot ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Ripottele lohiviipaleille suolaa ja pippuria. Jos käytät anjoviksia, valuta niistä liemi ja leikkaa fileet pituussuunnassa kahtia.

Levitä kohonneen taikinapohjan päälle sipuli-juustoseosta ja lohiviipaleet (sekä anjovista, jos sitä käytät). Ropottele päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

4 kommenttia:

  1. Pizzahenkinen+focaccia+lohi herättää kyllä kaikki heti mielenkiinnon ;) Tästä inspiroituneena voisin tonkia jääkaapin ihmeellistä maailmaa ja tehdä vaikka jämäpunajuurista focacciaa! Ja pizzahenkisenä tietenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuurifocacciaa, ooh ja aah! Raportoi sitten tuloksista :)

      Poista
  2. Uuu, näyttää niin hyvältä, että lienee pakko testata joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juusto-sipuliseos tuo ihan mahtavaa mehevyyttä ja makua focacciaan.

      Poista