tiistai 17. huhtikuuta 2012

Pyrypäivän salaatti

Kiva kevät, pyryttää.

Koska näkymä on silkkaa valkoista, pitää ruuassa olla vihreyttä. Siispä salaattia lautaselle! Savusiika ja Luostarijuusto toivat ruokaisuutta, ja mangokastike eksoottista makua. Lykkäsin sekaan muutaman parsankin, kun ne motkottivat jääkaapissa, etteivät jaksa siellä enää venyä.

SAVUSIIKA-JUUSTOSALAATTI

salaattia (paria, kolmea erilaista laatua, jos tahdot)
kurkkua
tomaattia
kevätsipulia
keitettyä parsaa pätkittynä
savusiikaa
Luostarijuustoa (tai jotain muuta ei-kumimaista juustoa)

Mangoinen salaatinkastike koostui suunnileen näistä:
2 rkl mangososetta (vauvanruokapurkista)
1 tl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
2 tl sitruunamehua
4 tl oliiviöljyä
mustapippuria

Sekoita ainekset kahvikupposessa hyvin. Luiruttele salaatin päälle.

6 kommenttia:

 1. Ai täälläkin on mangoiltu! Ihanan keväinen salaatti. Motkottavat parsatkin pääsivät mukaan:)

  VastaaPoista
 2. Mahtavan keväisiä ja värikkäitä kuvia, noita on ilo katsella! Nämä tämänvuotiset kevätkelit sen sijaan rupeavat jo vähän ottamaan pattiin, ei ole kyllä sää viime aikoina ollut kuin morsian. Tarvoin äsken läpi tuiskun ja tuiverruksen viemään roskat ulos ja tunnelma oli kuin joulukuun alkupuolella, aargh.

  Fingerpori on ihan paras, kaltaiseni entinen wannabe-kielitieteilijä (ja nykyinen paatunut kielipolliisi) ei voi olla fanittamatta. Kiitos siis päivänpiristyslinkistä. : )

  VastaaPoista
 3. Ankerias Vipunen: Kaikki keltainen houkuttaa näin keväällä, ja mangohan nyt vaan on aina hyvää. Hauskaa, että satuttiin samaan raaka-aineeseen :)

  Kiitos Canelia! Värikkäät kuvat voittavat lumisademaiseman. Fingerpori on niin mahtava!!

  VastaaPoista
 4. Minun eksoottinen englantilainen kalaillallinen tanaan: kylmasavustettua turskaa maidossa keitettyna ja paalle munakokkelia. Ohjeen sain kalakauppiaalta, joka edelleen kiikuttaa tanne tuoretta kalaa ja mm. tuoreita kampasimpukoita viikottain. Oli se oikeastaan aika hyvaa, mutta siika mangokastikkeella kuulostaa kieltamatta paremmalta.

  Kevatterkut Dolphinholmesta! :)

  VastaaPoista
 5. Hei Dolphinholmelainen!!! Sinä pääset siellä tuoreen turskan ja muiden meille harvinaisempien herkkujen pariin. Tuo kotiovelle kolkuttava kalakauppias on kyllä melkoista luksusta... Joka päiväkö se siellä koputtelee kalakasansa kanssa???

  VastaaPoista
 6. Ei sentään joka päivä, ainoastaan keskiviikkoisin. Monkfish on tämänhetkinen suosikkini, ja kala on totisesti tuoretta, ei haise koskaan juuri miltään. Kampasimpukatkin voisi kuulemma syödä raakana, ovat niin tuoreita. Kalakauppias on kyllä hauska, kova puhumaan, kuten niin moni täällä, ja jakamaan reseptiohjeita. Tietää se kyllä paljon myös planeetoista ja paikallishistoriasta. :)

  VastaaPoista