maanantai 9. huhtikuuta 2012

"Ompa hyvvää" eli appelsiinisuklaarahkavaahto

Rahka on hyvää aina (paitsi kiivin kanssa, siitä on kokemusta). Päivän jälkiruokana oli mehevän makealla appelsiinilla ja suklaahippusilla maustettu rahkavaahto. Taivaallista!


APPELSIINISUKLAARAHKAVAAHTO

2 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
sokeria maun (ja appelsiinin kirpeyden) mukaan
2 tl vaniljasokeria
2 appelsiinia (meillä yksi tavallinen ja yksi puoliveriappelsiini)
tummaa suklaata rouhittuna / vuoleskeltuna

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokerit, vatkaa hyvin sekaisin. Kuori appelsiini veitsellä niin että saat kalvot pois. Leikkaa sitten appelsiinilohkot irti terävällä veitsellä, jotta saat siistejä fileitä (mukavampi suutuntuma jälkkärissä). Paloittele palat kolmeen - neljään osaan ja lisää vaahtoon. Voit myös puristaa jäljelle jääneistä appelsiininraadoista vähän mehua seokseen. Älä lisää mehua kovin paljoa, ettei vaahdosta tule turhan löysää. Rouhi suklaa tai vuole siitä perunankuorimaveitsellä silppua vaahdon joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

Appelsiini käsittelyssä:

2 kommenttia:

  1. Hihih, vähän kävivät naurattamaan nuo fileet ja raadot appelsiineista puhuttaessa. : D Mutta epäilemättä tosi hyvvää jäläkiruokaa!

    Ja edelliseen postaukseen vielä sen verran, että pitäisi kyllä minunkin sopia treffit tuon voikukan sukulaisen kanssa, en ole häntä vielä ikinä kohdannut. Ehkäpä sovin herra Juuren kanssa tapaamisen keittolautasen äärelle. : )

    VastaaPoista
  2. Emmää parempiakaan nimiä siihen hätään keksinyt :)

    Herra Juuri tapaa sinut varmasti mielellään! Sovi treffit hetimiten, sillä hällä saattaa olla vihannesosastolla vientiä :D

    VastaaPoista