torstai 5. huhtikuuta 2012

Barembaa broileria - hunajainen seesamikana

Pehmeää! Mehevää! Maukasta!


Roikalelihan epäystävänä minussa on pesinyt pienimuotoinen kammotus broilerin koipireisiä kohtaan. Tänään kammotus on kaikonnut ja olen ystävystynyt heidän kanssaan. Tein hunajaista seesamikanaa, jota on tehty mm. Kaikki äitini reseptit -blogissa ja Soppaa ja silmukoita -blogissa (joissa on ehditty myös ottaa valokuva padassa olevista koipireisistä). Liha lähti luistansa melkeinpä puhaltamalla (eikä ole edes paljon liioiteltu!) eli monen tunnin uunimuhitus kannatti. Minä tein kahdelle nälkäiselle sopivan annoksen ja sen ohje on kirjattu tähän.

Liha sopisi mm. erilaisten itämaisten kääryleiden sisälle, mutta tänään siivouksen, leivonnan, kauppareissujen ja muiden aktiviteettien lomassa oli helpointa kypsentää riisiä ja syödä lihat sen kanssa.

HUNAJAINEN SEESAMIKANA

3 marinoimatonta broilerin koipi-reisipalaa
suolaa
pippuria
1 dl hunajaa tai siirappia
3/4 dl soijakastiketta
1 sipuli hienonnettuna
0,5 dl ketsuppia
1 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä silputtuna
1 rkl chilirouhetta (tai 1 tuore chili)
1 rkl maissijauhoa
vettä
seesaminsiemeniä

Suolaa ja pippuroi kanapalat ja asettele ne pataan (ei mihinkään laakeaan uunivuokaan). Sekoita siirappi/hunaja, soija, sipulisilput, ketsuppi, chili. Kaada liemi koipireisien päälle ja laita pata 150 asteeseen noin 3 tunniksi. Pidä kansi päällä koko ajan.

Poista kypsät lihat padasta. Poista luut, rustot ja nahka. Revi lihat kahdella haarukalla pieniksi paloiksi ja siirrä ne tarjoilukulhoon.

Siivilöi liemi kattilaan. Sekoita maissijauho pieneen määrään vettä ja kaada seos paistoliemen joukkoon. Kiehauta liemi, kunnes se sakenee. Vettä voi lisätä, jos liemestä tulee liian paksua. Kaada kastiketta kanapalojen päälle ja ripottele (paahdettuja) seesaminsiemeniä päälle.

8 kommenttia:

  1. No nytpäs löytyi uutta kokeiltavaa! Tässä ovat suunnilleen kaikki meidän perheen suosikkimausteet. Oliko ruoka kovin makeaa, kun hunajaa on noinkin paljon?

    Ja hyvää pääsiäistä vielä!

    VastaaPoista
  2. Yllättävää kyllä, ei ollut kauhean makeaa, joten hunajaa voi huoletta laittaa tuon määrän.

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  3. Minä taas olen vallan siirtynyt kanalinnuissa luullisiin paloihin, koipireisiin useimmin. Kun vaan on aikaa niitä muhituttaa, niin jopa löytyy makua:) Hyvää pääsiäistä (kirjoitin ensin päänsisäistä, mutta käyhän sekin) sinne!

    VastaaPoista
  4. Hyvää päänsisäistä...siis pääsiäistä myös Campasimpukalle :)

    VastaaPoista
  5. Paljon siirappia laitetaan? Valmistuskohdassa mainitaan siirappi muttei ainesosissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Anonyymi! Anteeksi viivähtänyt vastaus... Alkuperäisessä ohjeessa näytti olevan 2,5 dl, mutta Soppaa ja silmukoita -blogin Marja oli laittanut vain desin. Muistelen, että noudattelin tuota vähennettyä linjaa ja laitoin ehkä desin verran.

      Poista
    2. Ja kiitos Anonyymi tuosta kysymyksestä, korjaan asian!

      Poista
    3. Kerran vielä: Oikein kun tarkkaan tiirasin tuon ohjeen, niin olinkin näköjään käyttänyt hunajaa enkä siirappia. Nyt on laitettu sekä aineksiin että valmistusohjeeseen molemmat. Ihanaa, että on tarkkoja lukijoita!

      Poista