keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Suklaatiikerin kakku

Kerrankin olen ihan trendien aallonharjalla, ehkä jopa vähän etukäteen. Luin Glorian Ruoka&viini -lehden uusimmasta numerosta kondiittori Mira Joutsenen haastattelun, ja hän kertoi että Keski-Euroopassa perinteiset kuivakakut tekevät tuloaan pieneksi trendiksi. Kun hän vielä mainitsi mielellään valitsevansa kahvipöydästä esimerkiksi tiikerikakkua, iski minuun hyvin voimakas tiikerikakun himo. Niin sitten ryhdyin trendikkääksi leipuriksi.

Minulla on mukava tiikerikakun ohje (alkuperästä ei tietoa), jota yleensä käytän. Nyt lisäsin kaakaojauhotettuun taikinaosaan rouhittua tummaa suklaata, ja nimesin kakun suklaatiikerin kakuksi.


SUKLAATIIKERIN KAKKU

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl appelsiinimehua
2 rkl kaakaojauhetta
vajaa desilitra rouhittua tummaa suklaata

Vatkaa vaahdoksi huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanlijasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita hyvin ja lisää 3/4 dl appelsiinimehusta.

Ota taikinasta 1/3 toiseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe, suklaarouhe ja 1/4 dl appelsiinimehua. Sekoita hyvin.

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Nostele vuokaan vaaleaa kakkutaikinaa ja tasoita vähän, seuraavaksi tummaa taikinaa, sitten vaaleaa, tummaa ja lopuksi vielä vaaleaa. Jokaista kerrosta voit lusikan avulla vähän siloitella.

Paista kakkua 175 asteessa noin 1 h. Esim. puisella varrastikulla voi kokeilla kypsyyttä: jos kakkuun tuikattuun tikkuun jää taikinaa, on kakku vielä raaka.
Odota kakun jäähtymistä ennen kuin leikkaat kakkua. Näin saat siistimpiä viipaleita. Ei tule tällaisia murustelevia ahneen ja hätäisen kakkuhimostelijan viipaleita.

3 kommenttia:

  1. Tämä on niin hienoa, että on muodin huipulla, kun on aina tehnyt samalla tapaa :) Siis keskimäärin kerran 20:ssä vuodessa sitten saa paistatella suosiossa, eikä tarvitse kuvitella kuulevansa selän takana supinaa kuinka se sauvajyvänen on vanhanaikainen ;)

    Tiikerikakku on meillä tullut vakiotarjottavaksi esikoisen synttäreillä, tein sitä hänen nimiäisiin, ja siitä lähtien sitä on ollut synttäreilläkin.

    Nätti kakku, ja ihan eri näköiset raidat mitä minulla aina tulee.

    VastaaPoista
  2. Voi, tiikerikakku on ihanaa! Ja voista puheenollen, minä teen sen voihin vielä, käytän ystävän perheen leipomon ohjetta niin pitkälti kuin salaisuuden verhoa on reseptin suhteen paljastettu vuosien varrella:)

    VastaaPoista
  3. Sauvajyvänen, sää olet ikitrendikäs! Minulla tulee aina erinäköiset raidat. Äitini tekemä tiikerikakku oli maailman kauneinta, ohuet ja nätit raidat oli siinä, aina. Ei pysty lapsukaisensa samaan, plääh.

    Campasimpukka: Minä hetken puntaroin, että tekisinkö voihin, mutta oli vähissä se. Paremman maun olisin saanut kyllä sillä keinoin. Ole ovela ja utele lisää salaisuuksia siitä reseptistä!

    VastaaPoista