sunnuntai 21. elokuuta 2011

Keitto kaalista

Niin koitti sekin päivä, että Armastus toivoi kaalikeittoa. Toive kajahti ilmoille kaupassa komeiden kaalinpäiden äärellä ja täytyy sanoa, että hetki piti minun kakistella ennen kuin uskoin. Tokenin pian ja niin siirrettiin kaalinpallukka ostoskärryyn.

Päätettiin jauhelihan sijasta käyttää kokolihaa ja luotettiin siihen, että google löytää ohjeen tähänkin. Hesarin kaalikeitto-ohje näytti hyvältä ja sen mukaan mentiin. Ainoa lisäys ohjeeseen oli kymmenkunta maustepippuria, koska minun mielestäni maustepippuri on kaalin kaveri.

Meistä tuli tämä kaalikeiton kavereita, sillä siitä tuli tosi hyvää.
HESARIN KAALIKEITTO (8-10 hengelle)

400 g luutonta naudanlihaa (keittolihaa tai ulkopaistia)
2 sipulia
2 l vettä
1 laakerinlehti
1,5 tl suolaa
1-2 tl viherpippuria
10 maustepippuria
1 kg kaalia
2 porkkanaa

Suikaloi liha kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna se kiehuvaksi. Kuori pois vaahto.

Kuori sipulit ja silppua ne kattilaan. Lisää mausteet. Peitä kannella ja keitä noin tunti, kunnes liha on lähes kypsää.

Suikaloi kaali ja paloittele porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja kypsennä keittoa puolisen tuntia. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti