keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kuorrutetut jauhelihapihvit


Jauheliha, tuo monikäyttöaines, yhdistyy helposti arkeen. Kuorrutettuja jauhelihapihvejä kuitenkin kehtaa tarjota vaikka vieraille, vaikka pyhäpäivänä! Vanha ohje on peräisin Kodin kuvalehdestä.
KUORRUTETUT JAUHELIHAPIHVIT (6 annosta)

1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl ruokakermaa
400 g naudan jauhelihaa
1 muna
2 tl kuivattua basilikaa
1,5 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta (tai 1 valkosipulinkynsi murskattuna)
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kastike:
1/2 rkl öljyä
2 dl punaista paprikaa kuutioituna (minä laitan aina yhden paprikan)
1 dl sipulia silputtuna (laitan yhden sipulin)
(1 valkosipulinkynsi)
400 g tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl basilikaa (tai sopivasti tuoreita, silputtuja basilikan lehtiä)
ripaus sokeria (n. 1 tl)

Kuorruttamiseen:
6 cheddarviipaleen makuista sulatejuustoviipaletta (tai jotain juustoa raasteena)

Pane korppujauhot turpoamaan vesi-kermaseokseen. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta kuusi pihviä ja nosta ne voideltuun uunivuokaan. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia (jos ovat kovin paksuja, niin hiukan pidempään).
Valmista pihvien paistumisen aikaan kastike. Kuumenna öljy kasarissa, lisää paprikat ja sipulit ja anna pehmetä hetken aikaa. Kaada sekaan tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada sekoitellen kastikkeen joukkoon. Mausta liemikuutiolla, basilikalla ja sokerilla.
Kaada kastike pihvien päälle ja peitä ne sulatejuustoviipaleilla (tai juustoraasteella). Kuorruta uunissa (200 astetta), kunnes pinta on saanut kauniin värin (minä pidän 15-20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti