Toimimme näin:
KESÄKURPITSALASAGNE
kesäkurpitsaa (kuvan kurpitsasta meni reilu puolet)
3 rkl vehnäjauhoja
2 keskikokoista sipulia pilkottuna
1 keltainen paprika pilkottuna
1 rkl öljyä
500 g lohta
1 tl sitruunapippuria
1,5 tl suolaa
2 tl tilliä
5 dl maitoa
3/4 dl vehnäjauhoja
1 prk raejuustoa
2 dl juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsa juustohöylällä (tai jollain leikkurilla) pitkiksi viipaleiksi. Leikkaa lohi ensin ohuehkoiksi viipaleiksi ja ne vielä 2-3 osaan. Kuullota sipuli- ja paprikapaloja öljyssä. Lisää lohi ja kypsennä hetki. Mausta.
Mittaa maito kasariin ja lisää jauhot. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää reilu puolet juustoraasteesta ja anna sulaa. Sekoita joukkoon raejuusto. Nosta kastike liedeltä.
Levitä ohut kerros valkokastiketta vuoan pohjalle ja sen päälle kerros kesäkurpitsaa. Ripottele päälle vehnäjauhoja (noin 1 rkl) sitomaan nestettä. Levitä päälle kerros kala-seosta ja valkokastiketta. Jatka, kunnes ainekset ovat vuoassa. Jätä päällimmäiseksi ohut valkokastikekerros. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa 45 minuuttia. Anna paistoksen levätä 10 - 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.
Lautasella oleva annos ei ole millään muotoa houkuttelevan näköinen, päinvastoin - näyttää jopa aavistuksen luotaantyöntävältä. Ulkonäkö kuitenkin petti pahasti ja yllätyimme mausta iloisesti.Kun palattiin matsista (Oulu voittoon!), oli paistos vähän jähmettynyt. Olis voinut siis oottaa, jos olis voinut :) ennen kuin alkoi syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti