maanantai 8. elokuuta 2011

Sokerit pohjalla -pannacotta

Pannacotta. Panna cotta. Kermavanukas. Ihan sama kirjoitusasulle ja kielelle, mutta sellainen oli meillä jälkiruoka viikonloppuna. "gAstronominen keittokirja" by Sami Garam ym. (alelaarin aarre!) tarjosi houkuttelevan kuvan ja reseptin lime-kookospannacotasta, ja annoin itseni olla vaikutukselle altis. Onneksi. Pannacotta maistui yhtä aikaa täyteläisen kermaiselle ja ihanan raikkaalle! Oiva jälkiruoka, mutta...

...kaikki ei mennyt niin kuin piti. Sitruunamelissan lehdillä maustettu liemi käsketään soseuttaa aivan sileäksi ja kauniin vihreäksi. Joo joo, mutta mitä jos sitruunamelissat vaan tönkköytyy bamixiin? Siitä mitään kauniinvihreää tullut. Minä siivilöin lehtimönjän lopulta pois, niin yksinkertaista se oli. Ohjeen mukaan vuokien pohjalle tulee sokerista ja limestä seos, joka sitten kumottaessa kauniisti koristaa pannacotan päällystä. Ei koristanut meillä. Jäi vuokiin.
Näistä pikku probleemista huolimatta lopputulos oli tosi hyvänmakuinen! Kuvassa lilluva ruskea liemi on sulanutta limesokeria, joka valahti vuoista lautaselle. Niin että päästiin sitäkin maistamaan :)

LIME-KOOKOSPANNACOTTA (neljälle)

3 dl kookosmaitoa
2 dl kermaa
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
2 limeä
nippu sitruunamelissaa
5 liivatelehteä

Valmista vanukasmassa keittämällä kookosmaito, kerma ja puolet sokerimäärästä. Mausta halkaistulla vaniljatangolla. Lisää liotetut liivatteet kuumaan kermamaitoon.

Poista vaniljatanko ja lisää melissanlehdet ja limen mehu. Soseuta aivan sileäksi ja kauniin vihreäksi.

Raasta limen kuorten vihreä osa. Sulata sokeri limemehutilkan kanssa kattilan pohjalla ja lisää mukaan kuoriraaste. Lusikoi vanukasvuokien pohjalle näin saatua limesokeria ja kaada vanukasmassa päälle.

Hyydytä jääkaapissa ja kumoa vanukas laskeutumisalustalleen. Koristele muutamalla sitruunamelissan lehdellä.

---

Minä yritin sitä hennonvihreää vaikutelmaa saada lisäämällä vanukasseokseen vähän limenkuoriraastetta (kun olin ensin poistanut muut vihreät). Kai ne jotenkin toimivat... makuvaikutus ainakin mukava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti