Tuoreet kotimaiset pensaspavut (vihriät pitkulaiset pavut) innoittivat tekemään papusalaattia. Muilutin ne papukinkkusalaattiin, jota olen ruukannut tehdä Valittujen Palojen salaattikirjan mukaan. Tällä kertaa en laittanut kinkkua joukkoon ollenkaan ja ranskankerman korvasin turkkilaisella jugurtilla. Resepti jakoon!
PAPU(-KINKKU)SALAATTI CAJUNTYYLIIN
n. 400 g mustasilmäpapuja (tölkistä)
100 g pakastemaissia
100 g pensaspapuja (tuoreita tai pakastettuja)
1 punainen tai vihreä paprika
1 varsisellerin varsi
1 pieni (puna)sipuli
(1 pikkuruinen chili)
(100 g palvikinkkua)
Kastike:
100 g turkkilaista jugurttia
1 rkl ketsuppia
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria
1 tl kuivattua korianteria tai vähän tuoretta silputtuna (ei siis korianterin siemeniä)
muutama tippa Tabascoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Kiehauta maissit, huuhtele ne kylmällä vedellä, valuta ja laita kulhoon. Jos käytät pakastepapuja, kiehauta ne samalla. Tuoreet pavut pätkitään sopivan pituisiksi ja kiehautetaan (5-10 minuuttia), sitten huuhdellaan kylmällä, valutetaan ja laitetaan kulhoon maissien joukkoon. Huuhtele ja valuta mustasilmäpavut ja lisää kulhoon. Pilko paprika, sipuli ja sellerinvarsi (ja halutessasi chili ja kinkut) ja lisää kulhoon.
Sekoita kastikeainekset ja kaada sekaan. Sekoita ja anna maustua jonkin aikaa. Puolessakin tunnissa tulee hyvää.
Jugurtin sijasta voi tosiaan käyttää ranskankermaa, mutta ei pidä sortua kevyttuotteeseen. Se luirahtaa koko komeuden läpi ja jää vetelehtimään kulhon pohjalle.
Kun lautasella oli Krakovan makkaraa (Pirkka), ei kinkulle ollut salaatissa sijaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti