torstai 11. elokuuta 2011

Rahkapannukakku

Armastus on tämän talouden pannukakkumestari. Minen saa millään yhtä mehevää ja maukasta aikaiseksi, en tajua mistä se johtuu. Teen sitten suosiolla vähän (tosi vähän) erilaista pannaria, johon tulee rahkaa. Ohje taitaa olla Maku-lehdestä vuosien takaa.

RAHKAPANNUKAKKU

3 munaa
8 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja tai puolet vehnäjauhoja ja puolet hiivaleipäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
40 g voita tai margariinia
1 prk (250 g) maitorahkaa

Vatkaa munat kulhossa ja sekoita joukkoon 2 dl maidosta. Vatkaa jauhot joukkoon desi kerrallaan. Lisää sokeri ja suola ja sitten loppu maito hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Sulata sillä aikaa rasva (minä ruutaan usein nestemäistä margariinia pullosta) ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Sekoita taikinaan vähän jäähtynyt rasvasula ja rahka ja kaada voidellulle (tai leivinpaperilla vuoratulle) reunalliselle uunipellille. Voit myös käyttää kahta tasapohjaista voideltua kakkuvuokaa, jolloin pannarista tulee paksumpaa. Paista uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pannukakku on pinnalta kauniin kullanruskea.
Itse tehty mantsikkahillo kruunasi annokset! (Hillo on tehty hillosokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.)

2 kommenttia:

  1. Pannari on kyllä hassu juttu, vähän niin kuin sämpylät. Samoista yksinkertaisita aineksista eri kokki saa aikaan aivan erillaisen lopputuloksen. Äitini esim. leipoo ihania sämpylöitä, joihin en pysty itse mitenkän. Taasen minun pannari on jostain syystä superhyvää...Kummallista:) Rahkaa en ole osannut koskaan pannariin laittaa, pitänee kokeilla:)Johanna

    VastaaPoista
  2. Oot Johanna aivan oikeassa, että eri kokki, eri lopputulos! Niin se on pullankin kanssa. Ehkä kaikki riippuu munien, margariinin, voin, jauhojen... jne tuoreudesta. Tai jostain ylimaallisesta :)

    VastaaPoista